Gian Villante tegen Michael Oleksiejczuk in Praag

Gian Villante tegen Michael Oleksiejczuk in Praag

|

Gian Villante en Michael Oleksiejczuk treffen elkaar 23 februari op UFC Praag. Dit maakte eerstgenoemde afgelopen weekend bekend aan diverse media. 

Villante won zijn laatste gevecht. De New Yorker, trainingspartner van voormalig UFC middleweight kampioen Chris Weidman en voormalig UFC heavyweight kampioen Stipe Miocic, boekte in oktober een zwaarbevochten zege tegen Ed Herman op UFC Moncton via split-decision. 

Opvallend is dat Villante’s laatste vier gevechten eindigden via split-decision. Daarvan won hij er twee (tegen Herman en Francimar Barroso) en verloor hij er ook twee (tegen Patrick Cummins en Sam Alvey).

Oleksiejczuk vecht zijn eerste partij in ruim een jaar. De 23-jarige Pool won zijn UFC-debuut op UFC 219 van Khalil Rountree via de jury. “Lord” verving de geblesseerde Gokhan Saki.

Achteraf liep Oleksiejczuk tegen de lamp bij een dopingcontrole. De Pool werd een jaar geschorst wegens het gebruik van clomifeen. Hierdoor werd zijn zege omgezet in een No Contest. Het gevecht in de Tsjechische hoofdstad is zijn eerste partij na die schorsing.

UFC Praag is 23 februari te live zien op Veronica. Op dit evenement probeert Stefan Struve zijn verliesreeks van drie gevechten te doorbreken tegen Marcos Rogério de Lima. Thiago Santos en Jan Blachowicz verzorgen het main event.

Tags: