Donegi Abena kan jongste GLORY-kampioen worden: "Ik ga domineren"

Donegi Abena kan jongste GLORY-kampioen worden: "Ik ga domineren"

|

Donegi Abena vecht op GLORY 66 in Parijs voor de GLORY-titel op licht zwaargewicht tegen Artem Vakhitov. "The Silverback" kan 22 juni de jongste GLORY-kampioen ooit worden.

"Mike (Passenier, trainer Abena, red.) vertelde me een paar weken geleden dat ik voor de titel vecht. Ik was gewoon heel blij toen ik dat hoorde. Dit is mijn kans om voor goud te gaan, heel tof", vertelt Abena aan Veronica.

Abena won zijn eerste twee gevechten in GLORY, ook allebei in Frankrijk. Tijdens GLORY 60 in Lyon debuteerde de Utrechter met winst op Stephane Susperregui en afgelopen maart op GLORY 64 in Straatsburg klopte hij Michael Duut.

Anthony Joshua

Petchpanomrung Kiatmookao werd tijdens GLORY 59 in september op 23-jarige leeftijd de jongste GLORY-kampioen. Toen klopte hij Robin van Roosmalen voor de GLORY-vedergewichttitel.

Abena, die 21 kaarsjes uitblies in februari, hecht veel waarde aan het mogelijke verbreken van dat record.

"We moeten gewoon records breken. Dit is ook gelijk een belangrijke die niet zomaar aan komt waaien. Hier moet je echt voor werken."

"Ik heb familieleden die ook op hoog niveau sporten, zoals m’n oudste neef: Frejon. We spraken erover dat alles in een flits kan gaan, net zoals bij Anthony Joshua. Ik moet dus op elk moment ready moet zijn."

"Sinds een jaar gaat alles ook heel snel en ik ben ook altijd ready geweest. Nu kan ik weer aan de bak, zodat ik de komende wedstrijd weer ready ben."

'Ik moet domineren'

Vakhitov is sinds GLORY 28 de GLORY-kampioen op -95 kilogram die zijn titel vier keer verdedigde. De Rus zette zijn gordel voor het laatst op het spel tegen Danyo Ilunga tijdens GLORY 56 in Denver. Abena onderschat de kampioen niet.

"Vakhitov is echt een goede vechter. Goede bokser met goede trappen en knieën, die alles goed combineert. Simpel gezegd, een compacte en veelzijdige vechter die alles kan. Het wordt een technische wedstrijd en we zijn allebei explosief", vertelt Abena.   

"Het gevecht duurt vijf ronden, dus ik moet ervoor zorgen dat ik genoeg lucht heb. Als je wil winnen van de kampioen, moet je domineren. Dat zag je in die laatste wedstrijd van Vakhitov: Ilunga werkte harder, maar kreeg de winst niet."

"Ik moet dus echt domineren. Ik zie dingen die ik tegen hem kan gebruiken, honderd procent. Ik ga natuurlijk niet zeggen wat, maar ik zie ze. Het gaat helemaal goedkomen. Ik ga domineren."

Divisie geveegd

"Zodra ik Vakhitov versla, heb ik de hele divisie geveegd", zegt de zelfverzekerde nummer één op lichtzwaargewicht. "Dan zijn er nog een paar waar ik nog niet tegen gevochten heb, maar die veeg ik sowieso. Micheletti veeg ik, Hameur-Lain ook."

"Daarna volgen rematches, maar daar maak ik me niet druk om. Ik ben nog jong en doe voor elke wedstrijd nog zoveel kennis op, dat die rematches makkelijker moeten gaan. Die zal ik nog meer domineren dan de eerste keer, honderdduizend procent zeker."

Titelgevechten

GLORY 66 bevat twee andere titelgevechten. In het main event verdedigt Cédric Doumbé de titel op weltergewicht voor de eerste keer tegen Alim Nabiyev. Dit is een rematch van hun eerste partij op GLORY 51 in Ahoy, die Nabiyev won.

Anissa Meksen zet haar gordel ook op het spel in de Franse hoofdstad. Dit doet de kampioene op super bantamgewicht tegen de winnares van het gevecht tussen de Zweedse Sofia Olofsson en Engelse Cristi Brereton, die vrijdag in Utrecht tegenover elkaar staan tijdens GLORY 65.