Demian Maia heeft twee namen op het oog voor laatste gevecht

|

Demian Maia wil nog één keer de Octagon instappen voordat hij stopt. De Braziliaan heeft twee tegenstanders op het oog om zijn carrière tegen af te sluiten.

De Braziliaan (42) verloor dit weekend van landgenoot Gilbert Burns, die hem in de eerste ronde knock-out sloeg in het co-main event van UFC Brasilia. Nadat de voormalig wereldkampioen Braziliaans jiujitsu goed begon met dominante posities op de grond, ging hij na tweeënhalve minuut vechten neer door een linkerstoot van “Durinho”. 

Laatste keer

Maia heeft nog één gevecht over op z’n contract en wil deze uitdienen. “Het wordt waarschijnlijk mijn laatste”, zei Maia na het gevecht tegen Burns. “Ik doe deze sport al heel lang en ben al heel lang bij de UFC. Ik ben tevreden met wat ik bereikt heb, maar ik wil er nog één.”

“Laten we zien wat er gebeurt. Ik denk dat er twee mogelijkheden zijn: Diego Sanchez, omdat hij al heel lang om dit gevecht vraagt en hij ook een oude legende is.”
“De andere is Donald Cerrone. Dat zou interessant zijn omdat hij één overwinning meer heeft dan ik.”

Maia boekte 22 zeges in de UFC, één minder dan UFC-recordhouder Cerrone.

Sanchez won z’n laatste gevecht tijdens UFC Rio Rancho nadat tegenstander Michel Pereira in de derde ronde gediskwalificeerd werd wegens een illegale knie toen Sanchez op de grond zat.

Cerrone ging in z’n laatste gevecht na veertig seconden knock-out tegen Conor McGregor in het main event van UFC 246.