De Super Nintendo Classic edition komt er aan!

De Super Nintendo Classic edition komt er aan!

|

Nintendo brengt op 29 september de Super NES Classic Edition uit, een miniversie van de Super NES-spelcomputer die in 1992 in Europa verscheen. Dat maakte het bedrijf maandagavond bekend.

Het gaat om een vergelijkbaar apparaat als de inmiddels uit productie genomen NES Classic Mini. Beide spelcomputers kunnen op moderne televisies worden aangesloten via een hdmi-aansluiting.

De Super NES Classic wordt standaard geleverd met twee controllers en bevat 21 games, waaronder Super Mario World, Super Mario Kart, Super Metroid en Street Fighter 2. Ook het nooit eerder uitgebrachte Star Fox 2 is bij de miniversie inbegrepen. Daarnaast zijn de kabels van de controllers verlengd ten opzichte van de NES Classic.

Het uiterlijk van de SNES Classic verschilt per regio, net als bij de originele Super NES. In de Verenigde Staten werd het apparaat destijds enkel in een grijs-paarse uitvoering verkocht. Europese bundels werden geleverd met een geheel grijze spelcomputer en controllers met knoppen in verschillende kleuren.

Het is nog niet bekend hoeveel de SNES Classic gaat kosten. Voor Europese landen geeft Nintendo geen adviesprijs, die prijs wordt bepaald door retailers. In de Verenigde Staten kost het apparaat tachtig dollar.

Aanbod

Ook is nog onduidelijk hoeveel exemplaren Nintendo van plan is te maken. De NES Classic Mini werd slechts in een beperkte oplage geproduceerd en was daardoor slecht verkrijgbaar. Enkele maanden later werd de productie alweer stilgezet.

Tegenover Polygon laat een woordvoerder van Nintendo weten dat er "signficant meer" exemplaren worden geproduceerd bij de SNES Classic Mini. Het bedrijf is vooralsnog van plan om het apparaat tot het einde van het jaar te blijven produceren.

Door: NU.nl