Dana White weet de volgende stap van Conor McGregor nog niet, verdedigt Khabib Nurmagomedov

Dana White weet de volgende stap van Conor McGregor nog niet, verdedigt Khabib Nurmagomedov

|

De UFC maakte maandag het nieuwe main event van UFC 249 bekend: een gevecht tussen om een interim-titel op lichtgewicht tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje. Wat dit voor gevolgen heeft voor Conor McGregor weet de president van de organisatie, Dana White, nog niet.

McGregor vocht zijn laatste partij op 18 januari in het main event van UFC 246. Toen zette hij Donald Cerrone in veertig seconden opzij, wat de eerste zege van de Ier was sinds UFC 205. 

White was stellig dat "The Notorious" een rematch met Nurmagomedov voor de onbetwiste titel zou krijgen met die zege, ondanks dat de Rus nog het gevecht tegen Tony Ferguson gepland had staan.

“Hij krijgt waar hij om vraagt. Hij staat te springen om de rematch met Khabib, dat is geen geheim”, zei White onder meer in aanloop naar UFC 246 bij de Jim Rome show.

Dankzij het uitvallen van Nurmagomedov en de introductie van een nieuwe interim-titel, is het nog niet zeker dat McGregor tegen zijn rivaal mag, aldus White aan ESPN. 

“Het was een no-brainer”, zegt White over de interim-titel die op het spel staat tussen Ferguson en Gaethje. “Twee van de besten gaan tegen elkaar. Velen vonden dat Gaethje eerder tegen Khabib aan de beurt moest komen dan Conor, dus het kon niet beter uitpakken. Khabib is uitgevallen, dus de winnaar gaat tegen Khabib.”

“Dit heeft op iedereen impact. Drie evenementen zijn al uitgesteld en ik weet niet waar dit iedereen zet", zegt de UFC-baas over de huidige stand van zaken. "Conor wil die rematch met Khabib heel graag, maar Khabib en Tony of Gaethje vechten niet tot september. Niemand zag dit aankomen of voorspelde het, maar we accepteren het en gaan het uitzoeken.”

‘Khabib heeft niets verkeerd gedaan’

Ook sprong White nog op de bres voor “The Eagle”, die hij niets verwijt: “Ik weet dat iedereen gek werd op Khabib en zegt dat hij zich terugtrok. Khabib heeft niets verkeerd gedaan.” 

"Als je ziet hoe de wereld, letterlijk, elke dag veranderde, raakten we erin verstrikt en werd hij terug naar Rusland gevlogen. Hij vloog zelf niet terug naar Rusland, hij werd er naartoe gevlogen. Het is klote, maar wat doe je eraan?”, aldus White.