Dana White maakt gevechten voor evenementen op 13 en 16 mei bekend

Dana White maakt gevechten voor evenementen op 13 en 16 mei bekend

|

De UFC keert volgend weekend na twee maanden terug met drie evenementen in acht dagen. Nadat eerder UFC 249 op 9 mei werd aangekondigd, wordt er op 13 en 16 mei ook gevochten in de Octagon.

In gesprek met Brett Okamoto van ESPN maakt Dana White de partijen bekend die gepland staan op de laatste twee evenementen, waaronder het gevecht tussen Alistair Overeem en Walt Harris als main event op de 16de.

Poging drie

Het gevecht tussen “The Reem” en “The Big Ticket” diende oorspronkelijk als main event voor UFC Washington DC op 7 december, maar werd uitgesteld vanwege de kidnapping met dodelijke afloop van Harris’ stiefdochter.

Hierna zouden Overeem en Harris op 11 april tegenover elkaar staan in het main event van UFC Portland, wat vanwege de coronacrisis werd afgelast

Overeem kan zichzelf een leuk verjaardagscadeau geven bij winst: een dag later viert “The Reem” zijn veertigste verjaardag. 

Co-main event

Het co-main event van dit evenement gaat tussen strogewichten Claudia Gadelha en Angela Hill. Gadelha zou op 2 mei tegen Marina Rodriguez vechten op UFC Oklahoma, maar Rodriguez mag haar thuisland, Brazilië, niet verlaten vanwege een inreisverbod door de coronacrisis.

Gadelha, ook afkomstig uit Brazilië, doet haar voorbereiding in de Verenigde Staten. 

De main card op 16 mei bestaat uit vijf gevechten. Routinier Edson Barboza debuteert op vedergewicht tegen Dan Ige, Eryk Anders vecht tegen Krzysztof Jotko en Song Yadong neemt het op tegen Marlon Vera. 

13 mei

Het main event op 13 mei gaat tussen licht zwaargewichten Anthony Smith en Glover Teixeira, de oorspronkelijke hoofdpartij van UFC Lincoln op 25 april dat ook afgelast werd vanwege de coronacrsis.

Het co-main event is een gevecht tussen routiniers Ben Rothwell en Ovince Saint Preux, die debuteert op zwaargewicht. 

Alexander Hernandez vs. Drew Dober (lichtgewicht), Ray Borg vs. Ricky Simon (bantamgewicht) en Karl Roberson vs. Martin Vettori (middengewicht) maken de main card compleet. 

Tyron Woodley

White laat weten dat er plannen zijn om op 23 mei ook een evenement te organiseren, waarbij Tyron Woodley in het main event vecht tegen een nog onbekende tegenstander. 

UFC 249 trapt de reeks in de nacht van 9 op 10 mei af met een interim-titelgevecht tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje als afsluiter. Dit evenement is live en exclusief te zien op KIJK.nl.