Cormier: Rematch met Miocic waarschijnlijk mijn laatste

Cormier: Rematch met Miocic waarschijnlijk mijn laatste

|

Daniel Cormier is in augustus mogelijk voor het laatst in de kooi te zien. "DC" vertelt aan TMZ Sports dat het komende gevecht met Stipe Miocic in het main event van UFC 241 zijn afscheidspartij kan zijn.

Cormier (40) verdedigt op 17 augustus zijn UFC-zwaargewichttitel voor de tweede keer. Dit doet hij in Anaheim tegen de man waar hij de titel afgelopen juli van won in het main event van UFC 226.

40 jaar

De Amerikaan heeft altijd beloofd dat hij zou stoppen voor zijn veertigste verjaardag. Deze vond afgelopen maart plaats, maar vier maanden later stapt de kampioen toch de Octagon nog in.

“Ik zei altijd dat ik zou vechten tot ik veertig werd, wat in maart zou gebeuren tijdens een evenement op 2 maart, maar die kon ik niet halen”, aldus Cormier.

“Als ik nakom wat ik zeg, dan wordt dit mijn laatste. Ik verwacht niet dat ik hierna nog veel vecht. Ik wil mijn eigen ding doen.”

‘Double Champ’

Cormier is één van vijf UFC-vechters die tegelijkertijd kampioen was in twee gewichtsklassen. Toen "DC" bijna een jaar geleden de titel op zwaargewicht overnam van Miocic, was hij ook de kampioen op licht zwaargewicht.

Deze gordel leverde hij afgelopen december vrijwillig in, vlak voor het gevecht tussen Jon Jones en Alexander Gustafsson tijdens UFC 232. Vooraf was al aangekondigd dat de winnaar van die partij de titel van Cormier zou overnemen.