Blachowicz roept zichzelf uit tot titeluitdager

Blachowicz roept zichzelf uit tot titeluitdager

|

Jan Blachowicz was de grote winnaar van het UFC-evenement in Rio Rancho dit weekend. De Pool nam in drie minuten keihard revanche op Corey Anderson, waarna hij zichzelf uitriep tot de eerstvolgende uitdager van Jon Jones. 

Blachowicz gelooft dat hij met die zege genoeg gedaan heeft om een titelgevecht af te dwingen, liet hij achteraf aan verschillende media weten.

“Ze hadden het verkeerd over mij, ik heb bewezen dat ik de beste in de wereld ben en bewees dat ik de volgende uitdager ben voor de titel”, aldus Blachowicz. 

“We trainden die stoot de hele tijd in de voorbereiding. We wisten dat hij boksend zijn takedowns wilde opzetten, dat deed hij tegen Johnny Walker ook. Dat was goed voor mij, want ik houd van staand vechten.”

Zeven uit acht

De zege op Anderson was Blachowicz’ zevende in zijn acht wedstrijden en leverde hem ook zijn vierde ‘Performance of the Night’ bonus van 50.000 dollar in de UFC op.

“Ik geloof dat ik de volgende ben die voor de titel mag. Ik wil geen ander gevecht, alleen een titelgevecht”, aldus Blachowicz. “Anders ga ik erop wachten. Ik heb genoeg andere dingen te doen, dus zal me niet vervelen.”

Jones gaat akkoord

Jones liet naderhand ook weten dat hij in Blachowicz zijn volgende tegenstander.