Badr Hari benaderd voor Olympische Spelen

Badr Hari benaderd voor Olympische Spelen

|

Badr Hari gaat deze zomer mogelijk als Nederlandse bokser naar de Olympische Spelen in Tokio. De Nederlandse Boksbond (NBB) heeft de Amsterdammer (35) benaderd voor een Olympisch avontuur en Hari zou hier niet onwelwillend tegenover staan.

Dit meldt De Telegraaf

GLORY

Om dat voor elkaar te boksen, moeten nog heel wat plooien gladgestreken worden. Hari staat onder contract bij GLORY en wil hij zich kwalificeren voor de Olympische Spelen, dan moet de kickboksorganisatie hiervoor groen licht geven. Hari krijgt dan een paar maanden 'vrij' om zich te focussen op 'the sweet science'.

Liefde voor boksen

In 2012, voor de Spelen van Londen, werd Hari ook benaderd. Niet door de Nederlandse boksbond, maar door de Marokkaanse boksbond. Toen bedankte Hari voor de eer, omdat hij andere plannen had. 

De kickbokslegende werkte eerder aan een doorbraak als bokser in Amerika. “Naam maken als bokser is niet moeilijk, maar ik wil geen eendagsvlieg zijn”, aldus Hari acht jaar geleden. 

“Binnen drie jaar wil ik om de wereldtitel vechten en dan houd ik het nog ruim aan. En ik wil in de toekomst graag een keer in Nederland boksen, maar dan wel alleen in een volle Amsterdam ArenA. Voor minder doe ik het niet."

Tweede kans

Ondanks dat de bokscarrière van Hari nooit van de grond kwam, krijgt hij mogelijk nu een tweede kans. Boris van der Vorst (voorzitter van de NBB) wilde het contact met Hari en trainer Mike Passenier niet ontkennen noch bevestigen. 

“The Golden Boy” liep tijdens het gevecht van de eeuw op 21 december tegen Rico Verhoeven een enkelbandblessure op. Volgens de laatste prognose moet Hari hier zes weken van herstellen, dus kan hij binnen drie weken weer rustig opbouwen. 

Passenier liet aan Veronica Fight weten graag een terugkeer van Hari in de kickboksring te zien tegen Fransman Patrice Quarteron in Parijs.