AZ met ruime zege naar derde voorronde

|

AZ heeft dankzij een ruime overwinning de derde voorronde bereikt van de Europa League. Het elftal van trainer Arne Slot won bij het Zweedse BK Häcken met 3-0 en dat was meer dan voldoende na het 0-0-gelijkspel vorige week in Alkmaar.

Slot had in Göteborg een basisplek ingeruimd voor Oussama Idrissi. De Marokkaanse aanvaller moest vorige week nog genoegen nemen met een plek op de bank ten faveure van de IJslander Albert Gudmundsson. Met een assist en een doelpunt had hij een groot aandeel in de zege. Myron Boadu en Calvin Stengs waren de andere doelpuntenmakers.

In de 42e minuut stuurde Idrissi met een diepe pass Boadu weg. De 18-jarige spits rondde beheerst af. Idrissi leek daarvoor al de 1-0 gemaakt te hebben. Hij schoot in het strafschopgebied op fraaie wijze raak, maar stond in buitenspelpositie. AZ was oppermachtig op het Zweedse kunstgras en had met een ruime voorsprong kunnen gaan rusten. Guus Til, Owen Wijndal en Stengs misten echter goede mogelijkheden.

**Raak**

Stengs besliste het duel alsnog een half uur voor het eindsignaal. De 20-jarige aanvaller schoot raak op aangeven van Boadu, die zijn inzet in eerste instantie tegen de doelman zag aankomen. Stengs speelde even later een bal diep op Boadu, die voorzette en Idrissi in staat stelde te scoren. Na de 3-0 kreeg nieuwkomer Jordy Clasie nog 20 speelminuten.

AZ is nog twee dubbele ontmoetingen verwijderd van de groepsfase. In de derde voorronde wacht FC Marioepol uit Oekraïne.

AZ is komend weekend onderdeel van een primeur. De eerste eredivisiewedstrijd die zondag om 20.00 uur wordt afgetrapt is in Alkmaar tegen Fortuna Sittard. Volgende week donderdag speelt AZ in Oekraïne de eerste wedstrijd in de derde kwalificatieronde.

Kijk alle highlights hier online terug bij Veronica!