‘Aldo kan niet vechten tegen Cejudo, Cruz valt in’

‘Aldo kan niet vechten tegen Cejudo, Cruz valt in’

|

Henry Cejudo zal UFC 250 niet afsluiten tegen José Aldo. De Braziliaan kan 9 mei de Octagom niet instappen en voormalig kampioen Dominick Cruz neemt zijn plek in, aldus Cruz zelf.

Combate meldt dat Aldo’s visum verlopen is en de Amerikaanse ambassade in Brazilië hem geen nieuwe geeft in verband met de coronapandemie. UFC 250 zou plaatsvinden in Sao Paulo, maar de UFC heeft het evenement naar een onbekende locatie in de VS verplaatst als gevolg van de coronacrisis.

Sinds deze week wordt het Ginásio do Ibirapuera, waar het evenement oorspronkelijk gepland stond, gebruikt als veldhospitaal om coronapatiënten op te vangen

Twitter

Cruz twitterde woensdag naar Cejudo dat hem verteld is dat ze 9 mei tegen elkaar vechten. Dit zou het eerste gevecht van “The Dominator” zijn sinds hij op 31 december 2016 de UFC-bantamgewichttitel verloor aan Cody Garbrandt op UFC 207. 

Sindsdien kampte Cruz met veel blessureleed, waaronder een gebroken arm en een schouderkwetsuur.

In een reactie zegt Cejudo dat Cruz moet blijven smeken. “The Messenger” won afgelopen juni de UFC-titel op 135 pond door Marlon Moraes te kloppen. Hierna kwam Cejudo niet meer in actie vanwege een schouderblessure. 

Frankie Edgar daagde de kampioen ook uit met een tweet na het uitvallen van Aldo, waar Cejudo ook op zijn manier op reageerde