Ajax op zijn hoede voor Nice

Ajax op zijn hoede voor Nice

|

Ajax speelt vanavond thuis in de Johan Cruijff Arena tegen Nice om de play-offs van de UEFA Champions League te bereiken. Ondanks dat de Amsterdamse club de laatste dertien duels op eigen bodem ongeslagen bleef, is trainer Keizer op zijn hoede.

"Het wordt geen gemakkelijke opgave, zeker als we kijken naar de uitslagen van de andere Nederlandse clubs de laatste weken." Hiermee doelt Keizer op de 0-1 nederlaag van PSV tegen NK Osijek in de voorronde van de Europa League. "Ik denk dat Nice vanuit een goed georganiseerde verdediging gaat aanvallen. Ze hebben balvaste spelers en zijn met twee of drie passes aan de andere kant van het veld. Mijn gevoel zegt dat het spelbeeld hetzelfde als vorige week zal zijn."

Eerbetoon Nouri

Tijdens de wedstrijd zullen de supporters woensdag een eerbetoon brengen aan Abdelhak Nouri die vorige maand ernstige en blijvende hersenschade opliep tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Er worden grote spandoeken opgehangen en supporters werken aan een sfeeractie. Naar alle waarschijnlijkheid zal er tijdens de 34e minuut (34 is het rugnummer van Nouri) geapplaudisseerd worden door de supporters. Ajax wil Nouri en zijn familie ook steunen, maar moet zich ook focussen op de voor de club zo belangrijke wedstrijd.

UEFA Champions League

Als Ajax wint, dan stroomt het door naar de play-offs van de UEFA Champions League. Landskampioen Feyenoord is al geplaatst voor het hoofdtoernooi, maar Ajax moet zich naast de voorrondes ook nog bewijzen in de play-offs. Of de Amsterdamse club het prestigieuze toernooi bij Veronica gaat halen, valt dus nog te bezien. Wij wensen Ajax in ieder geval erg veel succes en bij winst zien we ze sowieso tijdens de play-offs bij Veronica!