9 dingen die je nog niet wist over The Big Bang Theory

9 dingen die je nog niet wist over The Big Bang Theory

|

Wij hebben een aantal verrassende weetjes over The Big Bang Theory voor je op een rijtje gezet. Komen ze! 

1. Heeft Penny eigenlijk een achternaam? 

Van ieder personage kennen we de achternaam, behalve van Penny. Kaley Cuoco, de actrice die Penny speelt, weet het wel. Maar zij wil liever dat het een goed bewaard geheim blijft. Voorlopig toch, want volgens maker Bill Prady gaan ze het nog in de serie verklappen. 

2. 'Soft Kitty' is een echt liedje. 

 Iedereen kent het kinderliedje Soft Kitty intussen, maar dat blijkt ook echt een liedje uit Australië te zijn. Edith Newlin schreef het in 1930, maar de titel was Warm Kitty.

3. De trappen zijn altijd hetzelfde.

De lift die nooit werkt is een fenomeen geworden in de serie. Maar ook de trappen waar de personages al tal van conversaties hebben gevoerd. Het lijkt alsof ze verschillende verdiepingen moeten beklimmen, maar op de set staat er uiteraard maar één trap. Je ziet altijd dezelfde. Enkel de aankleding rond de trap wordt aangepast.

4. De reeks zou eerst 'Leonard, Penny & Kenny' heten.

Dat de serie naar de namen van de personages genoemd kon worden, willen we nog begrijpen. Maar wie is in godsnaam Kenny??? Mogelijk was dat de oorspronkelijke naam voor Sheldon. Gelukkig hebben ze hun vergissing op tijd ingezien.

5. Jim Parsons heeft Star Trek nooit gezien.

In de serie is Sheldon helemaal bezeten door Star Trek, maar acteur Jim Parsons moet dat echt allemaal acteren. Hij heeft zelfs nog nooit een aflevering ervan gezien. En hij weet niet wie Doctor Who is, Doctor WHO?

6. Mayim Bialik heeft een doctoraat in de neurowetenschappen.

De actrice die Amy speelt, het lief van Sheldon dus, heeft weinig moeite om zich in haar rol in te leven. Ze heeft namelijk echt een doctoraat in de neurowetenschappen gehaald.

7. Elk personage heeft Penny naakt gezien.

Mannelijke kijkers zullen jaloers worden, want bijna iedereen heeft Penny al eens naakt gezien. Leonard heeft er al talloze keren mee in bed gelegen, en heeft dus zeker alles gezien. Raj had ook al een vreemde one-night-stand met haar. Zelfs Sheldon heeft Penny al redelijk naakt gezien, toen ze in de douche was gevallen en hij haar naar het ziekenhuis moest brengen. Enkel Howard blijft voorlopig op z'n honger zitten.

8. Er is een bij genoemd naar het zinnetje van Sheldon. 

Als je ooit geconfronteerd wordt met de euglossa bazinga, dan weet je in elk geval dat het beestje naar Sheldon genoemd is. "Bazinga" is immers het roepzinnetje van Sheldon.

9. Penny zou aanvankelijk Katie heten.

Penny had aanvankelijk een andere naam, zelfs tijdens de pilootaflevering. Toen werd ze ook nog niet gespeeld door Kaley Cuoco, maar door Amanda Walsh. Het personage heette toen Katie, en Leonard en Sheldon troffen haar huilend op straat aan na de breuk met haar vriendje. Ze was dakloos en mocht blijven logeren. Maar het publiek had het niet zo voor Katie. En zo kwam Penny.