Idris Elba de volgende James Bond?

Idris Elba de volgende James Bond?

|

‘My name is Elba, Idris Elba.’ Met deze tweet heeft de Britse acteur James Bond-fans dit weekend flink van hun stuk gebracht. Ze weten het zeker: Idris Elba is de volgende 007 én eerste gekleurde James Bond...

Een paar uur nadat Elba het wereldnieuws haalde met deze tweet, tweette hij opnieuw: "Geloof de hype niet", schreef de acteur. Of hij daarmee ontkent dat hij Bond gaat spelen, is de grote vraag. Bond-producer Barbara Broccoli gooide vrijdag nog extra olie op het vuur door te stellen dat het tijd wordt dat 007 wordt gespeeld door een niet-blanke acteur.

Elba zou bovenaan haar wensenlijstje staan. De 45-jarige acteur zelf ontkende meermaals dat hij de geheim agent gaat spelen, onder meer omdat hij te oud zou zijn. Dat er een nieuwe Bond gaat komen, is wel zeker. Daniel Craig kroop al vijf keer in de huid van 007 en liet in 2016 al weten klaar te zijn met het personage. Toch liet hij zich overhalen nog één keer Bond te spelen, in de 25e film die volgend jaar oktober in de bioscopen verschijnt.


Tags: