Film over Lord of the Rings schrijver Tolkien in de maak

Film over Lord of the Rings schrijver Tolkien in de maak

|

De schrijver van een van de meest succesvolle boeken ter wereld, The Lord of the Rings, J. R. R. Tolkien, krijgt nu een film over zijn eigen leven. 

Fox Searchlight en Chernin Entertainment zijn al sinds 2013 bezig met dit project, maar het lijkt nu echt van de grond te komen. De Finse regisseur Dome Karukoski gaat de productie op zich nemen en ook voor de rol van Tolkien lijkt de deal al praktisch rond. Acteur Nicolas Hoult (je kent hem misschien als The Beast in X-Men) staat bovenaan het wensenlijstje en alles wijst erop dat hij de rol gaat spelen.

De vroege jaren van Tolkien

De film over Tolkien moet zich gaan focussen op de vroege jaren van de schrijver. We volgen hem als hij vrienden maakt, de liefde vindt in zijn schooltijd vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Na zijn tijd in dienst van het leger begint Tolkien (naast zijn werk als hoogleraar) met het schrijven van De Hobbit.

Na het uitgeven van De Hobbit begint Tolkien aan Lord of the Rings, wat in eerste instantie een vervolg moet worden, maar al snel uitgroeit tot een veel groter verhaal. Een verhaal dat we allemaal kennen.