Eerste reacties nieuwe 'IT' film: "Scary as sh**!'

Eerste reacties nieuwe 'IT' film: "Scary as sh**!'

|

De eerste trailers van de nieuwe IT film (gebaseerd op het boek van Stephen King), waren al veelbelovend. Maar kan de film waarmaken wat het belooft? Met nog maar een paar dagen te gaan voordat we de film zelf kunnen gaan bekijken in de bioscoop, zetten we de eerste reacties vast voor je op een rijtje. En die zijn erg positief!

"De beste verfilming van Stephen King ooit"

Veel filmjournalisten hebben als eerste een kijkje mogen nemen om zo alvast een (no spoilers) eerste indruk van de film te geven.

"Ik denk dat het een van de beste verfilming van een Stephen King verhaal ooit is." zei EW journalist Anthony Breznican. "Naast de clown, gaat het verhaal ook diep in op de woede en het verdriet van de kinderen wanneer ze realiseren dat diegene die hen moeten beschermen, juist het tegenovergestelde doen. Deze thema's van Stephen King worden vaak in verfilmingen niet goed meegenomen, maar zijn juist de thema's die de boeken zo goed maken." 

"Eng, bloederig, grappig en romantisch"

Volgens journalist Erik Davis beschrijft de film als verschrikkelijk eng, maar ook geweldig leuk om te kijken. Terwijl Haleigh Foutch maar direct de vraag van alle fans beantwoordt: "Ja, de film is scary as sh**!"

Zelfs Stephen King was niet voorbereid op hoe goed de film was

Naast journalisten, heeft ook Stephen King zelf de film al mogen bekijken. De auteur is wel gewend dat zijn boeken worden verfilmd (dit jaar ook The Dark Tower en de televisieserie van Mist), maar voor IT zei hij: "Ik hoopte dat het goed zou zijn, maar ik was niet voorbereid op hoe goed het echt was. De film is anders en dat maakt hem zo goed. De karakters zijn erg goed neergezet en dat is het belangrijkste. Als je de karakters goed vindt, dan is de film ook enger. Ik denk dat sommige fans de film wel twee of drie keer zullen willen zien. Zo goed is hij." Dergeelijke woorden heeft Stephen King niet gehad voor andere films die gebaseerd zijn op zijn boeken.

Tweede deel

De nieuwe IT film is gebaseerd op het eerste deel van het boek van Stephen King. De focus ligt op de kinderen en je beleeft het verhaal vanuit hun perspectief. Je gaat mee als ze hun ergste nachtmerries beleven wanneer ze worden geterroriseerd door Pennywise de clown.

Producer Roy Lee legde vorig jaar uit dat we een tweede deel kunnen verwachten: "We maken deze film vanuit het perspectief van de kinderen. Daarna maken we een tweede film vanuit het perspectief van de volwassenen. Zoals het in het boek van Stephen King ook is gedaan." Wanneer we de tweede film kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Maar als de deze film zo'n succes is als we mogen geloven, dan zal de tweede zeker snel volgen!