De 13 ziekste films die ooit in de bioscoop zijn verschenen

De 13 ziekste films die ooit in de bioscoop zijn verschenen

|

Er zijn genoeg zieke films uitgebracht, maar lang niet allemaal kregen goede recensies. Hoog tijd voor een lijstje met de meest zieke films die wel een goede recensie kregen. We zetten er dertien voor je op een rijtje. Kijken maar, als je durft...

Raw (2017)

In de film volgen we een tienermeisje die afglijdt naar kannibalisme. Ondanks de verschrikkelijke en ziekmakende beelden, krijgt de film enorm goede recensies. Raw is in maart 2017 uitgekomen, en is daarmee de meest recente film in deze lijst. Benieuwd hoe ziek hij is? Check de trailer maar...

Raw - Trailer

Tetsuo: The Iron Man (1989)

Zijn penis is een klopboor en zijn hele lijf een bizarre mix van vlees en metaal. Deze film heeft helemaal niets met The Avengers te maken. De bizarre horror-film van Shinya Tsukamoto betekende zijn doorbraak, maar brak ook de geest van vele kijkers. Een waarlijk verschrikkelijke ervaring om te kijken.

Tetsuo: The Iron Man - Trailer

Eraserhead (1977)

Deze film mag dan 40 jaar oud zijn, maar hij hoort absoluut in het rijtje thuis. Hij is claustrofobisch, met een vleugje nachtmerrie en er zit een soort babymonster ding in. Ziekheid gegarandeerd.

Eraserhead - Trailer

Cannibal Holocaust (1980)

De Blair Witch project is voor kleuters vergeleken met deze film. De regisseur van de film heeft zo zijn best gedaan om te doen alsof dit echt gevonden tapes waren, dat de acteurs zich een jaar lang niet in het publiek mochten laten zien.

Dit blies zoveel stof op dat de filmmakers voor de rechter zijn gesleept om te bewijzen dat de film wel of niet echt was. De film zelf heeft niet de beste kwaliteit, maar omdat hij aan het begin staat van het 'gevonden tapes' horror genre, komt hij toch in de lijst.

Cannibal Holocaust - Trailer

The Last House on the Left (1979)

Volgens recensies is deze film vier keer beter dan je er van verwacht. Iets wat niet veel films meer kunnen zeggen. In deze horrorfilm draait alles om wraak. En om meer dan genoeg hele zieke moorden...

The Last House on the Left - Trailer

Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

Tja, waar moet je beginnen met deze film? Het is gebaseerd op een book door Marquis de Sade en zit vol met seksueel geweld. De film zit vol met obsceniteiten.

Daarnaast is de regisseur Pier Paolo Pasolini vermoord vlak voordat de film uitkwam. Een misdaad die tot op heden nog nooit is opgelost.

Salò, or the 120 Days of Sodom - Trailer

Irréversible (2002)

Het verhaal van de film komt behoorlijk overeen met Memento, maar begint al met een zieke verkrachtingsscene. Toch won het de Stockholm International Film Festival award voor beste film.

Irréversible - trailer

Funny Games (1997)

Met karakters die op camera praten (zoals in The Office) heeft de film ergens een luchtig karakter. Maar dat doet zeker niet af voor alle martel horror waar diezelfde karakters mee bezig zijn. Met Salò, or the 120 Days of Sodom als inspiratiebron kun je wel raden waar dit heengaat...

Funny Games - Trailer

Begotten (1994)

Het verhaal van de schepping, maar dan met een sausje Eraserhead. En dan flink wat verontrusterder en geweldadiger. Toch kan deze film ook mooi zijn. Het wordt zelfs een van de 10 belangrijkste films van de moderne tijd genoemd. Oordeel zelf.

Begotten - Trailer

Man Bites Dog (1992)

Man Bites Dog is een gitzwarte comedy waarin een documentaire maker een seriemoordenaar volgt. De film had maar een klein budget, maar desondanks kreeg het al snel een cultstatus.

Man Bites Dog - Trailer

Eyes Without a Face (1960)

Tegenwoordig zal een film als Eyes Without a face niet zoveel stof doen opwaaien. Maar toen het uitkwam was het een groot schandaal! Deze surrealistische horrorfilm hoort dan ook zeker thuis in het lijstje. Als was het maar door het creepy masker.

Eyes Without a Face - Trailer

Antichrist (2009)

Ja, daar hebben we Lars von Trier. In Antichrist weet hij een bombastische mix van seks, geweld en prachtige beelden te combineren. Gooi daarbij Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg als acteurs in de mix. Ziek, maar mooi.

Antichrist

The Fly (1986)

Prachtige horror visuals, een romantisch tintje en het aangrijpende, smerige en zieke verhaal van een partner die ouder en zieker wordt. En tja de zieke manier om dat tegen tegen te gaan...

The Fly - Trailer