Coming To America 2 met Eddie Murphy is happening!

Coming To America 2 met Eddie Murphy is happening!

|

Het lijkt erop dat Coming to America 2 er echt gaat komen na 30 jaar! Er wordt al jaren gesproken over een vervolg op de enorm succesvolle comedy uit 1988, maar nu lijkt het dan echt officieel. In 2017 hoorden we nog dat Black-ish-bedenker Kenya Barris bezig was met het script en dat Jonathan Levine (50/50) zou regisseren. Nu is echter bekend geworden dat Craig Brewer (Hustle & Flow) de regie op zich neemt en dat Eddie Murphy opnieuw de rol zal spelen van Akeem, een verwende Afrikaanse prins die, in Coming to America, naar Amerika kwam om een zelfstandige vrouw te zoeken om mee te trouwen.

Brewer is als regisseur ook verantwoordelijk voor Black Snake Moan en de remake van Footloose uit 2011, maar in recente jaren regisseerde hij voornamelijk afleveringen van tv-serie Empire. Onlangs maakte hij echter ook Netflix-film Dolemite Is My Name, waarin Eddie Murphy de hoofdrol speelt. Murphy is dusdanig blij met die film, dat hij graag opnieuw met Brewer wil werken. De komiek liet Deadline het volgende weten over Coming to America 2:

"Na jaren wachten, heb ik nu het heuglijke nieuws dat Coming to America 2 er officieel komt. We hebben een geweldig team samengesteld onder leiding van Craig Brewer, die een fantastische film heeft gemaakt met Dolemite. Ik kan niet wachten om de geliefde personages uit het eerste deel opnieuw naar het witte doek te brengen."

De opnames van Coming to America 2 moeten later dit jaar beginnen.