Chris Evans kapt als Captain America

Chris Evans kapt als Captain America

|

De vierde Avengers-film is de laatste waarin Chris Evans te zien is als Captain America. De acteur kondigde donderdag aan zijn schild aan de wilgen te hangen.

"Het was op z'n zachtst gezegd een emotionele dag", twitterde Chris na zijn laatste draaidag voor Avengers 4. "Het was een eer deze rol acht jaar lang te spelen. Aan iedereen voor de camera, achter de camera en in het publiek: bedankt voor alle herinneringen. Ik ben eeuwig dankbaar."

Veel fans, maar ook andere Hollywoodsterren reageerden op het bericht. "Ik huil niet, ik jank. Er is een verschil", grapte Ryan Reynolds. Dwayne 'The Rock' Johnson liet Chris weten: "Wat een reeks heb je neergezet. Je hebt een iconisch personage nieuw leven ingeblazen."

De 37-jarige acteur speelde de soldaat met superkrachten voor het eerst in Captain America: The First Avenger uit 2011. Daarop volgden nog twee films rond het personage: The Winter Soldier en Civil War. Ook was Chris als 'Cap' te zien in The Avengers en opvolgers Age of Ultron en Infinity War. Ook in andere Marvel-films dook hij geregeld op met zijn iconische schild.

Tags: