Check de Meimaand Filmmaand films!

Check de Meimaand Filmmaand films!

|

We zijn al lekker op weg met de Meimaand Filmmaand! Een maand lang hét filmevent met de grootste sterren, de vetste films en premières. Dit jaar staat staat de Meimaand Filmmaand ook weer voor het eerst in jaren in het teken van een filmthema: sci-fi. Wist je dat dit thema maar liefst acht keer(!) voorkomt in de top 10 van best bezochte films aller tijden? 

Dit kun je deze maand nog verwachten.

Maandag            

Op maandag in de Meimaand Filmmaand staat het futuristische superhelden epos X-Men centraal. Naast de zeer succesvolle blockbusters X-Men Days of Future Past en de première van X-Men Apocalypse is ook de meest succesvolle 16+ film uit de filmgeschiedenis te zien: Deadpool. 

Dinsdag

Op dinsdag brengt Veronica de allergrootste sci-fi premièresInterstellar (met Matthew McConaughey), Mad Max: Fury Road (Tom Hardy), Edge of Tomorrow (Tom Cruise), Independence Day (Liam Hemsworth). Deze topfilms brachten wereldwijd bij elkaar meer dan 1,6 miljard dollar op. 

Woensdag

De grootste sci-fi blockbusters van de afgelopen jaren staan op de woensdag geprogrammeerd: Inception (Leonardo DiCaprio), Gravity (Sandra Bullock en George Clooney), The Martian (Matt Damon) en Oblivion (Tom Cruise). 

Zaterdag

Op zaterdag zie je de grootste sci-fi filmklassiekers ooit gemaakt. Tijdloze blockbusters die lang niet op televisie zijn geweest en een inspiratie zijn voor de films die tegenwoordig gemaakt worden zoals Robocop, de originele Blade Runner en Mad Max-films.


Jurassic World: Fallen Kingdom

De  Meimaand Filmmaand wordt afgesloten met een exclusieve première op een nog geheime plek in Nederland van de Hollywood-film Jurassic World: Fallen Kingdom, die vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen draait! Meer info volgt later.

Wil je het hele programma en meer over de Meimaand Filmmaand zien, ga dan naar onze Meimaand Filmmaand website!

Tags: