Real Madrid begint met moeizame zege op Sporting aan Champions League

Real Madrid begint met moeizame zege op Sporting aan Champions League

|

Sporting begon met de Nederlanders Marvin Zeegelaar (linksback) en Bas Dost in de basis. Dost kreeg in de spits gezelschap van Bryan Ruiz, oud-aanvaller van FC Twente en PSV.

Real Madrid is de groepsfase van de Champions League met een moeizame zege op Sporting Lissabon begonnen. De ploeg boog in de slotfase een achterstand om in een voorsprong: 2-1.
 
Cristiano Ronaldo schoot twee minuten voor tijd een vrije trap binnen, waarna Alvaro Morata diep in blessuretijd de winnende goal binnen kopte.

De Portugezen deden in de eerste helft zeker niet onder voor de bekerhouder. Sporting hield het achterin knap dicht en wist uit enkele counters zelfs gevaarlijk te worden. Doelman Kiko Casilla werd echter zenuwachtig van de Portugese pogingen.

Omdat Real voor rust tot weinig echte goede aanvallen kwam, viel er niet bijzonder veel te genieten voor de toeschouwers. Ook Ronaldo liet zich amper zien. De speler die een groot deel van zijn jeugd doorbracht bij Sporting was alleen in de slotfase van de eerste helft gevaarlijk via een vrije trap.

Geklungel

Toch was het verrassend dat Sporting vlak na rust op voorsprong kwam. Na geklungel in de Real-defensie kwam de bal ineens voor de voeten van Bruno Cesar, die Casilla met een schuiver in de verre hoek kansloos liet.

Real ging uiteraard vol op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg van coach Zinedine Zidane was vaak veel te gehaast en te slordig. Het leidde halverwege de tweede helft tot het inbrengen van Lucas Vazquez en Alvaro Morata voor Gareth Bale en Karim Benzema.

De thuisploeg had in de slotfase ook genoeg kansen op de gelijkmaker, maar de Portugese defensie gaf geen krimp. Bovendien stonden de Madrileense aanvallers geregeld buitenspel, waardoor de nodige veelbelovende aanvallen om zeep werden geholpen.

Twee minuten voor tijd zorgde Ronaldo uit een vrije trap toch voor de verdiende gelijkmaker. Zijn poging ging via de binnenkant van de paal binnen. Morata stelde in blessuretijd zelfs nog de zege veilig voor Real.