FC Porto ten koste van AS Roma naar groepsfase Champions League

FC Porto ten koste van AS Roma naar groepsfase Champions League

|

Verdediger Felipe tekende in Rome na acht minuten spelen voor de openingstreffer. Miguel Layun gooide het duel een kwartier voor tijd op slot en niet veel later maakte Jesus Corona (ex-FC Twente) er zelfs nog 3-0 van.

Kevin Strootman heeft zich dinsdag met AS Roma niet weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. FC Porto was in de return veel te sterk: 3-0.
 
De heenwedstrijd van vorige week in Porto eindigde in een 1-1 gelijkspel en dus had FC Porto aan de 3-0 zege ruimschoots genoeg om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

AS Roma stond op dat moment nog maar met negen man in het veld. Daniele de Rossi en Emerson Palmieri werden respectievelijk na 39 en 50 minuten uit het veld gestuurd na grove charges.

De Italianen maakten de heenwedstrijd ook al niet vol met elf man. In Portugal werd Thomas Vermaelen al voor rust met twee gele kaarten van het veld gestuurd door Björn Kuipers. De oud-Ajacied ontbrak dan ook in de return. Strootman begon net als in de heenwedstrijd wel weer in de basis bij AS Roma.

De thuisploeg was in de tweede helft kansloos, maar begon nog wel sterk aan het treffen met FC Porto. Het meeste gevaar van AS Roma in de beginfase kwam van Radja Nainggolan, die al na anderhalve minuut spelen een gevaarlijk schot loste. Iker Casillas kon de bal succesvol wegboksen.

Aan de andere kant was de eerste kans van FC Porto direct raak. Felipe stond bij de tweede paal vrij om een voorzet uit een vrije trap binnen te koppen. De Portugezen wisten de defensie van AS Roma goed onder druk te zetten, wat leidde tot veel balverlies bij de thuisploeg en kansen voor de bezoekers.

Toch was ook AS Roma dicht bij de gelijkmaker. Naiggolan kopte over en Mohamed Salah schoot van dichtbij op de voeten van Casillas. De gelijkmaker bleef uit en vijf minuten voor rust kreeg AS Roma een nieuwe tegenvaller te verwerken: De Rossi werd met rood uit het veld gestuurd na een harde ingreep op de enkels van Maxi Pereira.

Met tien man ging het AS Roma al niet gemakkelijk af tegen FC Porto, maar in de tweede helft werd het alleen maar lastiger. In navolging van De Rossi kreeg ook Emerson rood na een soortgelijke charge. Dit keer was Corona het slachtoffer.

Toch had AS Roma tien minuten later op gelijke hoogte moeten komen. Diego Perotti was echter niet in staat om een scherpe voorzet tot doelpunt te promoveren. Een kwartier voor tijd gooide Layun het duel op slot met de 2-0, waardoor het laatste deel van de wedstrijd slechts een formaliteit was.

Na 78 minuten spelen maakte Corona nog de derde treffer middels een hard schot in de bovenhoek. FC Porto gaat verder in de Champions League, AS Roma moet het komend seizoen doen met de Europa League.