Ajax verzuimt te winnen in heenwedstrijd tegen FK Rostov

Ajax verzuimt te winnen in heenwedstrijd tegen FK Rostov

|

Ajax heeft dinsdagavond nagelaten zich een goede uitgangspositie te verwerven voor het bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League. De Amsterdammers speelden in de Arena 1-1 tegen FK Rostov.

In de heenwedstrijd van de play-offs was de formatie van trainer Peter Bosz sterker dan de Russen, maar verzuimde het dit in de score uit te drukken. Ajax kwam na 13 minuten ongelukkig op achterstand nadat keeper Jasper Cillessen een inschattingsfout maakte bij een vrije trap van Rostov, maar had daarna nog genoeg tijd én kansen om te winnen.

De nummer twee van het afgelopen eredivisieseizoen kwam echter niet verder dan één doelpunt door een benutte strafschop van Davy Klaassen kort voor rust. In die fase had de thuisploeg al een voorsprong kunnen nemen, maar gingen de kansen er niet in.

In de tweede helft drong Ajax, dat verreweg het meeste balbezit had, nog steeds stevig aan, maar miste het ondanks een veelbelovend basisdebuut van spits Bertrand Traoré stootkracht. Het bleef daardoor bij 1-1, waardoor Ajax volgende week in Rusland het kunstje moet zien te herhalen van de vorige ronde tegen PAOK Saloniki. In Griekenland wonnen de Amsterdammers met 2-1 nadat de heenwedstrijd ook in 1-1 was geëindigd.
Tags: