Real Madrid wint UEFA Super Cup

Real Madrid wint UEFA Super Cup

|

Op de overwinning van Real viel lange tijd weinig af te dingen. Na een weifelend begin nam de equipe van trainer Zinedine Zidane het heft in handen, maar in de slotfase maakte Manchester United met een slotoffensief nog wel aanspraak op de gelijkmaker.

Real Madrid heeft dinsdag ten koste van Manchester United beslag gelegd op de Europese Super Cup. De Champions League-winnaar won het traditionele onderonsje met de Europa League-winnaar met 2-1 in de Philip II Arena van Skopje.
 
Casemiro en Isco verzorgden de productie voor de titelverdediger in de Macedonische hoofdstad. Romelu Lukaku redde de Engelse eer. Voor de 'Koninklijke' was het de derde Super Cup in vier jaar tijd en de vierde in totaal (na 2002, 2014 en 2016).

Real moest het lange tijd stellen zonder sterspeler Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller begon vanwege zijn deelname aan de Confederations Cup afgelopen zaterdag pas met trainen en kwam pas na 83 minuten binnen de lijnen tegen zijn voormalige werkgever.

Aan de overzijde deed manager José Mourinho, tussen 2010 en 2013 werkzaam voor Real Madrid, geen beroep op Daley Blind. De Nederlandse verdediger moest de hele wedstrijd vanaf de zijlijn toekijken in het warme en benauwde Skopje.