Feyenoord moet winnen van Shakhtar Donetsk

Feyenoord moet winnen van Shakhtar Donetsk

|

Feyenoord weet wat de opdracht is dinsdagavond in de Champions League tegen Sjakhtar Donetsk. “Willen we nog iets bereiken in Europa, dan moeten we winnen”, zegt trainer Giovanni van Bronckhorst. Na de nederlagen tegen Manchester City (0-4) en Napoli (3-1) is Feyenoord nog altijd puntloos in groep F van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

De Engelsen gaan aan kop met zes punten, Sjakhtar Donetsk en Napoli hebben er beide drie. “Gezien de stand in de groep moeten we nu een resultaat halen als we verder willen komen in Europa. Als dat niet gebeurt, wordt het wel heel moeilijk”, zei Van Bronckhorst, die zijn defensieve zorgen de afgelopen dagen nóg groter zag worden. Na Eric Botteghin (knie) en Jan-Arie van der Heijden (kuit) zijn ook Renato Tapia (hamstring) en Kevin Diks (lichte hersenschudding) uitgeschakeld. Dat betekent dat Sven van Beek, na bijna 1,5 jaar blessureleed net weer fit, om 20.45 uur in de basis verschijnt.

De vraag is of Van Bronckhorst ook spits Nicolai Jørgensen al weer laat starten. Met het oog op de Klassieker zondag tegen Ajax wil Feyenoord geen al te grote risico’s nemen met de Deense spits, die zaterdag tegen PEC Zwolle (0-0) als invaller zijn rentree maakte.

Bron: ANP via Hart van Nederland

Samenvatting Feyenoord - Manchester City

Samenvatting Napoli - Feyenoord