James Cameron heeft plannen voor nieuwe Terminator trilogie

James Cameron heeft plannen voor nieuwe Terminator trilogie

|

Niemand minder dan James Cameron heeft plannen om een compleet nieuwe Terminator trilogie te maken. Daarvoor moet hij nog wel even de rechten van de films binnenslepen.

De eerste Terminator kwam alweer 33 jaar geleden uit en niet alleen regisseur James Cameron is hiermee groot geworden, het gaf ook Arnold Schwarzenegger een flinke boost. Ook deel twee van de originele reeks is van de handen van Cameron, maar sindsdien heeft hij zich niet meer met de franchise bemoeit. Tot nu toe dan.

Waarom James Cameron

Cameron was niet alleen de regisseur van de eerste twee delen. Creatief stond hij ook aan de wieg van Terminator. Ten tijde van de eerste film verkocht Cameron de rechten van de film dan ook voor een symbolische 1 dollar op voorwaarde dat hij de regie mocht doen.

De rechten liggen nu nog bij David Ellison, en daar is Cameron mee in gesprek. In 2019 verlopen die rechten sowieso en kan Cameron helemaal zijn gang gaan.

Arnold Schwarzenegger

Over de inhoud van de nieuwe trilogie wil Cameron nog niet veel zeggen. Schwarzenegger zou tot op zekere hoogte wel in het verhaal betrokken zijn, maar er moeten vooral nieuwe personages gecreëerd worden om het verhaal verder te ontwikkelen. En of Terminator niet gewoon gelaten moet worden bij wat het is, heeft de regisseur ook wel een antwoord: "Vandaag overtreft de realiteit van wat in de eerste twee films nog science fiction was." Kortom, we kunnen iets totaal nieuws verwachten!

Er is in ieder geval iemand die we terug gaan zien!